Etapa 1: MONTAJUL SINELOR CU CANAL PENTRU DECKUL CLASIC

 

            

Pe terenul destinat amplasarii terasei se realizeaza o fundaţie din dale de beton (vezi img.1) sau se construieste o platformă betonată (vezi img.2). Panta recomandată, pentru fundatie, este de minimum 1% si  maximum 2% inclinare in sensul de scurgere al apei. Construcţia inferioară (scheletul de montaj) se realizează astfel: se aşează şina de montaj pe fundatie conform şi se fixează cu holşuruburi la mijlocul dalelor. Distanţa dintre profilele de montaj este de 35-45 cm. Pentru terasele care sunt proiectate pentru trafic intens recomandăm ca distanţa dintre profile să fie de 30-35 cm.

Etapa 2: MONTAJUL DECKULUI CLASIC

          

Primele cleme ce se fixează cu holşuruburi pentru ca structura să nu alunece. Se introduce pe şina de montaj primul profil WPC, păstrându-se un rost de 3 cm faţă de perete (vezi img.4). Se introduc următoarele cleme care se recomandă să nu mai fie fixate, permiţând astfel dilatarea profilelor în diferite regimuri termice cât şi o eventuală demontare. Urmeaza urmatorul profil fixat din nou cu cleme …s.a.m.d. Distanta dintre capetele scandurilor este de 0,5cm.

Pentru a ascunde rostul de dilatare aparut ca urmare a montajului scandurilor “cap la cap”, se foloseste un profil de aluminiu ( vezi img. 7). Urmatorul pas este inchiderea terasei ce se realizeaza folosindu-se cele doua tipuri de plinta ( plinta “F” si “L” ).Plinta “L” se va monta longitudinal pe langa perete si are rolul de a acoperi spatiul liber dintre acesta si prima scandura. Plinta “F” are rolul de a inchide montajul deck-lui prin amplasarea ei pe marginea exterioara a deck-lui ( la ultima scandura ) , acoperind sistemul dandu-i astfel aspectul de finisat ( vezi img. 9).Ambele tipuri de plinta se pot fixa atat cu holsuruburi cat si prin lipire cu adeziv.